My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

Brussels, Belgium

sabtu lepas, aku & lingwei pergi menjelajah brussels, belgium. 
takdela menjelajah sangat sebenarnya. it was just a leisure day trip. 


kitorang naik bas dari london victoria pada malam hari jumaat and tiba di brussels pada 
pagi sabtu. and our return bus was at 12.20am. so seharian la kat brussels. a friend told
us yang the best place to visit is just the grand-place area. so we decided not to waste our
time visiting places far from that area sebab taknak bazir duit on metro ticket. lagipun
grand-place dekat je dengan tempat bus stop kitorang. jalan kaki je kat brussels.


attractions berdekatan grand-place: 







kalau anda nak beli waffles kat belgium, beli waffles bulat, jangan beli yang petak.
sebab yang petak tu jenis light and crunchy. yang bulat pulak dense yg macam kat 
malaysia. tapii, rasa macam kat malaysia punya waffles lagi sedap je. we ate waffles
 from three different shops, tapi the taste was less than what we've expected.
tapi sedap laa. but cepat muak.

the waffles:






selain grand-place area, kitorang pergi melawat museum of musical instruments.
2 euro je untuk students. museum dia biasa je macam kat london. but it was rated
the 3rd best attraction in brussels by tripadvisor.com. dekat tingkat atas boleh
nampak pemandangan brussels :)

the museum:



lepas melawat museum, kitorang jenjalan lagi balik ke grand place.
sampai lah malam dekat situ. tengok night view pulaks. 



and one of the best parts of the trip was our selfies. ahahah.
sila sediakan beg untuk muntah :p cos i couldn't help but sharing em here;





aren't we cute liddat? xD
1 pendapat bernas:

Hai2...I'm newbie. BAru create blog 30 minit lepas..hahaha. dijemput untuk jadi rakan pertama saya..tq.

p/s : sorry jadi tak tahu malu pulak mintak orang folllow, hope u dont mind ukhti...bye

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino