My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

stockholm, sweden

jumaat lepas, saya xde kelas. so about two months ago sy dengan lingwei plan nak pegi bercuti kat
stockholm masa weekend tersebut sebab minggu seterusnya ada project week, so kitorang ingat kitorang
akan free weekend tu tanpa coursework. sekali lepas dah book flight tickets and hotel sume; baru la
dapat tau yang ada coursework kena hantar isnin... & it was not an individual coursework, but a group one.


so kitorang pun bagitau la group masing2 yg we won't be able to be with them on the weekend.
tapi kerja still belum siap, so we both brought our laptop to stockholm. hahah.. but nevertheless;
we still got to enjoy our trip :))

_____________________________________________

flight kitorang pagi jumaat; so malam khamis tu kitorang tidur kat stansted airport. it was super colddd..
rasanya malam2 airports ni tutup heater. kitorng nyer trip ni tak di-plan betul2 sgt la, sebab we were
super busy with the uni workload, x sempat pun nak plan. pakai redah je. hahah :)) nak cari hostel
pun agak sesat. but our hostel dekat dgn shopping complex; so senang nak beli stok air+food.


hari sabtu baru jalan betul2. kitorang plan nak naik bas hop on hop off, tapi rupenye bas dia sangat rare,
dan bas dia habis pukul 4pm. so we stayed on the last bus, enjoying the sceneries from the inside je.
stockholm is super pretty, but there's actually not much to see.





masa pergi the royal palace, tetibe nampak ada crowd, siap ada wartawan camera sume.
memula ingatkan ada wedding ke ape ke, rupa2 nya swedish princess punye funeral.. lingwei yg
teka ada funeral sebab sume bendera dekat keliling istana turun setengah. rupenye betul.



kesimpulannya, the trip was fun and it was a very needed weekend getaway. :)
stockholm sangatt cantik. cume sejuk gile je. hahah.. bila malam suhu turun sampai -5 degrees. gilos.. 
but it would've been more fun if i were feeling well on sunday morning. tetibe je pening2 and muntah.
maybe sebab salah makan. makan keropok, kek, dengan air susu. oh btw, ada sejenis kek dari
sweden; nama dia princess cake. sedapppp gilos. probably one of the best cakes i've ever had.

___________________________________________




0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino