My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

Fluids design
'Jolly January' is overrrrrr. now, moving on to 'Fun February' :) *notice the positivity*


so, january lepas, since my last post, ada fluids design project hari khamis & jumaat (24, 25th Jan),
2500-word essay submission, dan statistics test (both on 31st Jan). and now i'm down with fever =.=
february pun akan hectic jugak. ada fluids lab, structural mechanics video project, steel design project,
dan........ jeng jeng jeng... matlab testtttt :S (on 1st march, so lebih kurang in february).
a lotttt of catching up to do.

__________________________________________________

so since saya cerita pasal semua projek yg saya buat dalam belog ni sbg kenangan dah tua2 nanti;
so ini lah dia, cerita pasal fluids design project.


projek ni best sebab boleh pilih groupmates. so kumpulan saya sume geng2 yg selesa buat kerja 
together. kumpulan southeast asia. hahah.. they are nicholas, chong, ling wei, and azzura..


sebenarnya projek ni takde la 'design' sangat; sebab dia dah bagi a tension-leg platform design,
 dan kitorang kena buat a lotttt of calculations untuk design tersebut. ni adalah contoh2 
tension-leg platform;




calculations dia sangat memeningkan bagi saya and i kinda feel useless to my groupmates.
i honestly tried hard to contribute to this group, tapi some calculations saya tak betul T_T.
so.. i ended up jadi tukang tulis balik semua calculations in a more presentable way. hahah..
ada la dalam 50-70 pages yang saya tulis pakai tangan dalam masa dua hari. dan lepas
compile dengan matlab codes, folio kitorang jadi macam buku. dalam 100 pages+. gilosss..
tengok kumpulan lain punya, tak tebal pun. hahahah.. harap2 ketebalan tu menyumbang
kepada markah yang tinggi. ameeeeen..:S


10 pm and still working

chong yawning

right before submitting. cropped myself out sebab muka tengah buruk masa ni -.-
0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino