My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

Year 2 Design Week 1
 so ceritanya bermula pada hari isnin, 10 disember 2012 pabila design week bermula untuk pelajar
 tahun kedua civil engineering di imperial college. pagi tu, lepas tengok group members list je, aku
 rasa sikit kecewa sebab dapat kumpulan baru, dah tak sama group macam last year.


ahli kumpulan baru aku; kawthar from bahrain, wilson and howard from hongkong, bradley from
gluocestershire, dominik from poland, philip from paris, yuebi from london, and me from malaysia.


so hari pertama agak kekok dgn ahli kumpulan baru. diorang beborak pasal mcm2 benda yg
mostly xde kaitan dengan kerja yg kitorang kena buat, so aku cam tensi sikit masa haritu.
&; disebabkan mood kurg elok, aku xtau pun apa yg aku buat masa hari pertama. cam takde
contribution langsung. so esok tu aku berazam untuk speak up dan bagitau semua idea aku.
_______________________

hari kedua, iaitu hari selasa, aku dah mula rasa selesa dengan diorang. pagi tu aku bgtau idea
aku dan kitorang mula bahagi kerja dengan lebih efisien. basically, apa yg kitorang kena buat ialah
buat pelan pembangunan untuk Astana, the new capital city of Kazakhstan. 


so aku sumbangkan beberapa idea, untuk buat LED lighting system membentuk corak yg diambik
dari bendera kazakhstan dekat city centre, untuk bina taman tertutup supaya pokok x layu masa
autumn/winter, untuk bina jambatan laluan pejalan kaki antara bangunan2,& did a lot of drawings.



and masa presentation hari selasa, the judge (my lecturer) suka gile dengan LED lighting system ni.
and a few other things. heee. so bertambah semangat la nak buat kerja :)

_________________________


hari ketiga pulak, mike cook dari syarikat buro happold pulak yg dengar presentation. kitorang
guna both sides of the board, and kitorang letak semua lukisan at the other side. so masa pusing
board tu je, giliran aku utk present, and mike cook ckp, "i could just sit here and watch the board
without anyone of u having to say anything". awww :') omputih ni mmg sgt appreciate art kan.



lepas present, philip ckp "it helps to have an artist in the group". pastu mike cook
pandang aku and ckp "yeah, she did very well last term". aaaa terharu lagi :')
dalam hati aku, 'hopefully this term too!' hee.

_____________________

hari khamis, kitorang kena prepare utk final presentation masa hari jumaat, and masa hari khamis ni
la baru aku tau yg mike cook ni sebenarnya chairman of the buro happold company which is a worldwide-
famous construction company [link]. OMG. aku rasa sebelum ni aku dah tau, tapi aku tak percaya sbb
 takkan la chairman nak handle project week kitorang kan. rupanya betul O.O and lecturer aku cakap, dia
 agree utk handle ni sebab dia nak cari pelapis utk syarikat dia, and dia selalu panggil orang keje tanpa 
interview pon. 


ya Allah...... tetibe aku teringat the way dia puji aku masa hari rabu :"D so i might
have a bright chance for that. tapi......... hm. kok ye pun, aku kena kerja dgn PNB :|


anyways, aku diberi tugas untuk susun board so aku stay sampai pukul 9 malam utk siapkan.
__________________________

so here are our presentation board (front and back):




one of the models; kawthar's idea of having a cluster of pyramids:


practising before presenting


lepas habis present, mike cook cakap dia suka how the board is organised and dia mostly
suka dengan kitorang nyer presentation, alhamdulillah :') masatu aku cam tak kisah klu
x menang, asalkan mike cook dah suka, konfem A insyaAllah


 and and and and....,
we won!! alhamdulillah :)))




the prize, from mike cook :)


i like my group already :)
each and everyone of us worked so hard for this.
design week 1 just ended but i am already looking forward to the next one. 
macam apa yg brad cakap, "let's do even better next time" :)

:)

0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino