My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

Concrete Design Project

phewww. habis dah concrete design project selama dua hari starting from 6 disember, 9am sampai 
7 disember, 5pm. basically, apa yang kitorang kena buat untuk project ni adalah, design a footbridge
 connecting two buildings, complete with all the calculations of the slab,beams,& columns, the drawings,
and report. my project partner is my bestie, lingwei.

the buildings that needed a bridge

 this project is so far the most tiring one sebab kitorang takde masa nak rehat langsung (literally). but alhamdulillah, kitorang sempat siapkan project ni. some others tak sempat pun siapkan semua. lucky
that lingwei ni jenis yang pandai kira2, and aku pulak boleh melukis, so we complement each other :)

the work matrix

masa hari pertama, kitorang kerja sampai pukul 10 baru balik. dah balik pulak, sambung buat 
tasks masing2 sampai pukul 2 pagi. fuihh, serious penat, tapi agak seronok sebenarnya :)

this pic was taken at 9.10pm

mlm tu aku stay up utk lukis & kaler artist impression for the bridge. aku rasa aku nyer artist impression 
ni nampak cam kartun je, tapi GTA tanya, buat kat CAD ke? ahaha.. that comment made my day :))


hari kedua, tidur tak nyenyak. terjaga pukul 5am sebab terfikir nak buat model in SketchUp.
lepas sampai uni pulak, siapkan technical drawings sampai tak sempat berhenti makan lunch pun.
tapi terlupa plak nak tangkap gambar technical drawings tersebut.


anyways, alhamdulillah it's over and we enjoyed it :)
  isnin sampai jumaat depan ada design week project pulak >.<

_______________________________________________

update: so kitorang dah dapat balik folio.. :) here are the snapshots of technical
drawings that i mentioned previously and the lecturer's feedback.




all praises to Allah.
and credit to lingwei sebab she contributed most marks.
if you're reading this; thanks weisss :)
0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino