My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

Design Week 2

 Alhamdulillah, design week 2 is over and it ended well :)


design week ni adalah project week yang diambil markah di bawah subjek 'creative design'.. design week 2
ni cuma sambungan dari design week 1, dimana kitorang kena finalise plan kitorang untuk membangunkan 
kawasan Battersea, London & bina jambatan pejalan kaki untuk seberang sungai Thames.


Baru beberapa minggu lepas rasanya, syarikat malaysia (sime darby & SP setia) menang bid untuk beli
battersea nih. tetibe rasa bangga plak jadi orang malaysia. lols.. masa first and second day, rasa cam
agak bosan sebab aktiviti yang kitorang buat tak banyak beza pun dengan design week 1. tapi starting 
from the 3rd day, aku start rasa seronok sebab boleh main lukis2.. :)


antara lukisan gambaran projek pembangunan kitorg with Battersea power station in the background:



 hari khamis pulak, kitorang kena siapkan model jambatan and siapkan presentation board untuk final 
presentation hari jumaat.. some of the guys buat model jambatan; pastu aku terfikir nak kaler model kitorang,
 so inilah hasilnya.. heheh :) tetibe ada bridges director datang tengok model kitorang and bagi card dia :)



beberapa model jambatan dari groups lain;



hari khamis tu kitorang semua memang all out la siapkan projek ni.. aku balik pukul 10 malam, some others
 balik lagi lewat daripada tu.. tp it was kinda worth it la.. the judges suka sangat kitorang punye board,
models, and presentation.. and we won the prize, alhamdulillah :) :)


masterplan's presentation board:


bridge presentation board;


from the left, design week coordinator, nicholas, mo, amar, david, george, me, rony, tom.


it was a pleasure working with these guys.. 
semoga semua orang dapat good results and boleh naik 2nd year! 

2 pendapat bernas:

congratulations :D

eju

thanks :)

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino