My Picture

hai. saya eju. saya blog pasal macam2 subjek dan peristiwa. menetap di London utk 9 bulan dan di Malaysia utk 3 bulan, setiap tahun sehingga 2015.

More about me»

surveying week

baru je habis surveying week dari 7-11may. penat gilosss tapi best sebab dapat
 kenal coursemates yang sebelum ni tak pernah tegur pun. :) groupmates aku dua
org british, sorang korean, sorang hongkong, sorang lebanon.


basically, apa yang kitorang buat seminggu ni adalah, cari ketinggian tanah berbukit, cari
 coordinates setiap points yg diberi, cari coordinates pokok2 dan pagar, lukis peta lengkap
 guna coordinates dan ketinggian yg kitorang dah cari (kena lukis beratus-ratus points -.-),
 dan yang paling  susah, adalah design jalan raya dekat kawasan yang kitorang survey.


group aku dapat site C which is the hardest site, sebab banyak bukit bukau dan banyak 
kawasan berpagar tempat biologists buat research. tapi alhamdulillah, groupmates sume
jenis rileks dan baik, so, taklah rasa beban sangat buat project ni. kawasan kitorang survey
tu dalam hutan, ada banyak gilee arnab liar, and i even saw dua ekor rusa berlari-lari.
subhanallah, rasa macam dalam kartun disney je :D


perkara yang paling tak best pasal surveying week ni adalah the food.
kitorang semua kena bayar 10pounds for each meal, dan disebabkan diorang tak sediakan
halal meat, jadi terpaksa la aku jadi vegetarian selama 5 hari. dan makanan dia sgt takbest,
especially yg gambar bawah ni. sayur sayur dan sayur. T.T


the food.

mencari ketinggian


mencari coordinates

peta yang mengambil masa berzaman-zaman untuk dilukis

me in pink


skarang, kena risau pasal exams balik. huuu T.T 
lepas exams ada design week. kinda look forward to it :)
0 pendapat bernas:

Cerita kedai kopi

tetamu

kelab kapucino

komen kapucino